Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Kako otkriti malu kameru za nadzor

Posted on June 7 2016

Kako otkriti malu kameru za nadzor

Bez obzira da li ste žrtva korporativnog špijuniranja, gadnog spora ili voajerističke web kamere, kamere za video nadzor postaju sve manje, jeftinije i sve više se šire. Dalje, tehnologija za video nadzor se poboljšava, tako da se uređaji lako mogu nabaviti i koristiti. Međutim, tehnologija kontraoprema takođe ide u korak sa novim prozvodima, koji mogu da detektuju čak i najmanju kameru. Uz malo budnosti i mnogo odgovarajuće opreme, imate odlične šanse da zaštitite svoju privatnost.

Stvari, koje će Vam trebati
  • Detektor skrivenih kamera (RF ili horizontalne oscilacione frekvencije)
  • Standardni detektor za bubice. Mnoge kamere emituju radio talase, koji se lako detektuju uz pomoć jednostavne, jeftine opreme. Možete ih kupiti na Internetu ili lokalnoj prodavnici za video opremu.
  • Standardno “očistite” Vaš dom i kancelariju. Uređaji su često skrivenu u zidovima i plafonima, pa pretražite sva mesta, za koja Vam se čini da su krečena ili bojena. Kamere su postale toliko male da mogu da prenesu jasnu sliku u boji kroz male rupice sočiva, tako da svaki objekat može da posluži. Budite sigurni da proverite lampe, ramove slika, satove, biljke, pa čak i olovke.
  • Ako niste pronašli nište, nemojte biti sigurni da ste bezbedni, Neki uređaji za nadzor menjaju frekvenciju ili se uključuju i isključuju, kako ne bi bili otkriveni. Na sreću, mnogi uređaji protiv nadgledanja mogu da detektuju magnetna polja ili električnu “buku, koju proizvode kompjuterska kola. Na primer, Advance Security prodaje detektor koji hvata horizontalnu oscilatornu frekvenciju bilo žičane ili bežične video kamere.
  • Čak i ako još uvek niste pronašli nijednu kameru, budite na oprezu. Sprovodite redovne “čistke” u prostoru gde živite i radite. Isto tako, budite sigurni da ste pregledali sve predmete, koje ste Vi ili neko drugi doneli. Na primer, ako stranac dođe u kancelariju sa aktovkom, skenirajte je dok ne budete sigurni da je bezbedno. Ili ako primite poklon poštom, uverite sa da nije „trojanski konj“.

SUMMARY: Kako su danas sistemi za video nadzor sve pristupačniji, privatnost biva sve više narušena. Kako biste bili sigurni da ne postanete žrtva neovlašćenog prisluškivanja i nadzora, neophodno je preduzeti neke osnovne korake.

Comment on this post
Z
Privatnost je izgubljena i to nepovratno. Barem za nas većinu smrtnika. Ako treba da izaberem koji gadžet za prisluškivanje me posebno nervira to je prisluškivač u satu . Kada sam video šta može ova kamera u satu, a to su sledeće opcije:<br /> - Gledanje u realnom vremenu, na Vašem telefonu ili računaru.<br /> - Neograničena udaljenost od WiFi IP mikro kamere stonog sata, mozete gledati u realnom vremenu sa ma koje udaljenosti putem Vašeg mobilnog telefona.<br /> - Neograničena autonomija rada, IP Mikro Kamera radi i kada je povezana na punjač.<br /> - Može da snima i kada nema interneta, radi kao klasična špijunska kamera koja snima sve na svoju memoriju.<br /> - Može se koristiti i kao prisluškivač u realnom vremenu i neograničenog dometa.Jednostavno, danas više ne verujem ni mom starom satu budilniku od pre 20 godina.
Reply