Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Dom - Velika Ulaganja?

Posted on March 27 2013

Dom - Velika Ulaganja?

Izgradnja montažne kuće je veliki projekat i, ako se niste bavili ovom vrstom posla ranije,možete izgubiti dosta sredstava bespotrebno kod izbora cene pvc stolarija.Ipak,ako ispratite ovaj članak,otkrićete način da sačuvate značajnu sumu novca koji možete iskoristiti na neke korisnije stvari.

Pronašli ste idealan plac ali niste u mogućnosti da ga platite zbog veličine,što je često slučaj sa takvom vrstom placeva?Postoji izlaz.Ovaj problem se može rešiti tako što ćete u kupovinu placa uključiti neku osobu od poverenja,člana familije ili dobrog prijatelja sa kim možete podeliti tu parcelu jer je malo verovatno da će vlasnik parcele odlučiti da ga proda u delovima.Radi dobrosusedskih odnosa,važno je da osoba s kojom delite parcelu nije nepouzdana.

Uzmite u obzir problematične placeve - one koji se nalaze na nagibu terena,ili one koji su uski.Generalno,ovi placevi nisu u toj meri poželjni kao drugi,tako da se puno teže prodaju i to za mnogo manje novca.Sa odgovarajućim projektom i iskusnim graditeljem,ovaj plac se može maksimalno iskoristiti.

Kada kupujete materijal za gradnju montazne kuce cene,izbegavajte da štedite.Ono što je jeftinije u momentu kupovine,vrlo često ispadne mnogo skuplje tokom vremena usled održavanja.Skuplji materijali imaju tendenciju da im ne treba skoro nikakvo održavanje godinama,pa se tokom vremena sami isplaćuju.

Praktičan način da uštedite je da nađete neko mesto na kome je sravnjena neka kuća i iskoristite materijale koji su već bili predviđeni za otpad.Samo vidite sa vlasnikom da li je to moguće.Neretko nećete platiti ništa ako sami rešite da odvučete materijal do vašeg placa.

U izgradnji je vrlo važno da pratite svaki evro koji utrošite.Ne kupujte stvarčice koje vam nisu neophodne,jer ćete brzo spiskati vaš budžet.Ono gde ne treba da štedite je materijal za strukturalnu izgradnju i stolariju koja pored stabilnosti vašeg novog doma obezbeđuje i sijaset drugih prednosti.

Nemojte da gradite montažnu kuću mnogo veću od onih u vašem okruženju.Kuća koja je znatno veća i bolja od onih koje je okružuju neće zaraditi fer cenu prilikom prodaje.Umesto toga,na procenu vrednosti vaše ideane kuće će imati uticaj cena kuća koje je okružuju.

Posmatrajte tok podizanja vašeg doma kao soko.Ne mojte nikome verovati i postarajte se da dobijete baš ono što ste tražili.Ako ste sa izvođačem dogovorili ugradnju posebne vrste elementa,ne dozvolite instalaciju elementa lošijeg kvaliteta.Ovako sprečićete mnogo glavobolje pre njihove pojave.

Vrlo je bitno da stranka koja vam izvodi radove ima sve potrebne licence i puno iskustva.Pored kvaliteta rada i brzine radova,ovi graditelji imaju i odličnu reputaciju koju neće olako kompromitovati da bi vam uzeli više para.Pored toga oni imaju odlične kontakte sa dobavljačima i podizvođačima - nešto što se godinama stiče.

Pazite da parcela koji imate u planu da pazarite zahteva što manje posla oko pripreme.Ovako ćete uštedeti veću sumu novca.Minimalna priprema parcele znači i bržu izgradnju tako da je i to jedan od elemenata koje treba da uzmete u obzir.

Nemojte se predomišljati u toku gradnje vašeg doma.To vas može mnogo koštati.Umesto toga,detaljno promislite šta želite i pridržavajte se toga čvrsto.Tako ćete osim novca uštedeti i mnogo nerava an i gradnja će teći glatko.

Ako hoćete plocice za dvoriste ili parket od drveta a ne možete sada da ga priuštite,uzmite u obir laminat.On predstavlja dobru podlogu na koju možete nalepiti pločice ili parket kada prikupite dovoljno sredstava.

Comment on this post