Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

PVC ili Aluminijum

Posted on May 7 2013

Šta je bolje?Aluminijum ili PVC.Ova debata se vodi duže vreme i varijacije na temu se redovno pretražuju.Zapravo,ova debata nema pravi odgovor.S jedne strane,firma koja ne proizvodi aluminijumsku stolariju,može pokušati da diskredituje aluminijum kako bi dobili posao.Isto važi i za proizvođače aluminijumske stolarije.

I aluminijum i PVC služe svojoj svrsi ali aluminijum ima nekoliko izraženih prednosti u odnosu na PVC.Ako bismo stavili aluminijumski i pvc prozor jedan pored drugog i za trenutak zanemarili cenu,svako bi odabrao aluminijum.Zašto?Iz jednog veoma prostog ali važnog razloga - estetike.

Nema sumnje da će kupac uvek više ceniti tanje aluminijumske profile.Ali,najvažniji faktor je ipak novac.A PVC prozori su ipak mnogo jeftiniji a i razlika u estetici nije toliko izražena.

Ako uzmemo u obzir gde živimo,kao i da je svaki dinar bitan,najisplativija opcija je ipak PVC.Današnji profili su izuzetno energetski fikasni i izrađeni su od kvalitetnog PVC-a koji će vam sigurno služiti dugi nihz godina.

Dakle,da rezimiramo:Ukoliko novac nije problem,uzmite aluminijumsku stolariju.Ukoliko pak imate ograničen budžet,za vas je idealno rešenje PVC stolarija.

Comment on this post