Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

10 najneverovatnijih jezera za letovanje u SAD-u

Posted on May 30 2016

10 najneverovatnijih jezera za letovanje u SAD-u

10 najneverovatnijih jezera za letovanje u SAD-u :- U slučaju da ste planirali da posetite SAD tokom leta, mnogo je vrhunskih mesta koje možete posetiti. Dakle, ovde su navedena 10 najpopularnija jezera, koje možete posetiti u SAD-u, od kojih je barem jedno sigurno sastavni deo mnogih aranžmana, pa i samih Work and Travel, sa kojima pored rada u SAD-u imate priliku da obiđete neke od ovih lepota koristeci work and travel program.

10. Basen Ozarks-a, Missouri

Serpentine ovog jezera su najposećenija lokacija stanovnika srca SAD-a. Jezero se nalazi u centralnom delu Missouri-ja. Nastalo je 1931. izgradnjom brane Bagnell. Jezero Ozarks odlikuje se 1,150 milja dugom besprekornom obalom. Mesto, koje obavezno morate posetiti ovde, jeste gostiona The Inn kod Harbor Ridge Bed.

9. Jezero Lady Bird, Texas

Jezero Ladybird je jedan od najlepših jezerskih basena SAD-a. Nalazi se u mirnoj i šarmantnoj regiji Austin, Texas. Regija je kao stvoren za opuštanje. U blizini se nalazi još jedna atrakcija, Barton Creek (pritoka jezera).

8. Jezero Cumberland, Mississippi

Jezero Cumberland prostire se 110 milja od južne obale Kentucky-ja, Mississippi. Jedno je od najvećih i najpoznatijih jezera SAD-a. Jezero je idealno za izletničke i rekreativne aktivnosti.

7. Jezero Lanier Islands, Atlanta

Jezero Lanier Islands nalazi se oko 30 minuta severno od Atlante. Liči na predeo iz bajke i nalazi se daleko od gradske vreve. Ovo jezero, puno ostrvaca, idealan je lokalitet za izlete. Ovde se nalaze brojni moteli, spa centri i vodeni parkovi, koji u potpunosti ispunjavaju vreme boravka. Najbolje mesto za odsedanje je Lake Lanier Islands Resort.

6. Jezero Havasu, California

Plavo-zelena boja vode jezera Havasu blista poput dragog kamena. Nalazi se u podnožju planina Chemehuevi. Jezero je veoma šarmantno. Nastalo je 1930. godine, kao rezultat pregrađivanja reke Colorado. Jedno je od najlepših veštačkih jezera. Godišnje privlači 3 miliona turista. Ako želite da pobegnete od visokih prolećnih temperatura, jezero Havasu je idealno mesto.

Comment on this post